Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доайенът на Музикалния театър Христо Сарафов чества 40-годишнина на сцената




Доайенът на Националния музикален театър „Стефан Македонски” Христо Сарафов навърши 65 години. 40 от тях са посветени на музикално-театралната сцена – в оперни, оперетни спектакли и мюзикъли. Заради яркото си сценично присъствие често е сравняван от почитателите и от учениците си с актьора Васил Михайлов.

„Моята мечта винаги е била да се занимавам с това, което правя вече 40 години. Това е нещото, което най-много ме радва и вдъхновява в този живот. И се надявам да продължавам да го правя. Искам да съм на това място, на което съм, с тези възможности, с които съм и с тази любов на публиката, която имам” споделя Христо Сарафов.

Заради извънредното положение посветеният на неговия юбилей спектакъл на оперетата „Царицата на чардаша” на Имре Калман, в който Сарафов играе една от коронните си роли на бонвивана Фери Бачи, не можа да се състои в Музикалния театър. Но големият артист беше скъп гост в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”. В звуковите файлове чуйте разговора с него, поздрави от най-младите звезди на театъра Илона Иванова и Денко Проданов /във втората част на разговора/, както и на слушателка на БНР.

Очакваме с нетърпение следващите срещи с Христо Сарафов на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски”!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия