Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова: Дискотеките, нощните и пиано баровете да започнат работа от 15 юни

Бар туровете ще бъдат забранени през този летен сезон

Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Бар туровете ще бъдат забранени през този летен сезон, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която отговори на депутатски въпроси в ресорната парламентарна комисия.

Министър Ангелкова е предложила дискотеките, нощните и пиано баровете да започнат работа от 15 юни. Критериите за отваряне ще бъдат изработени съвместно с Министерството на здравеопазването:

„Различните чуждестранни туроператори – за тях е изключително важно да имат обозрима дата или планирана такава, която, разбира се, в зависимост от епидемичната обстановка може да бъде променена, с оглед планирането както на организирания туризъм, така и на чартърния капацитет. Затова всяка една предвидимост при нас е от огромно значение“, посочи Николина Ангелкона.

В отговор на въпрос за намаляването на броя на спасителите по плажовете за това лято, гласувано с промени в Закона за здравето, министър Ангелкова уточни, че това е правна възможност за концесионерите и наемателите, която се утвърждава от министъра на туризма в зависимост от заетостта на съответния плаж.

Няма да бъде допуснато да бъдат поставени в риск туристите, коментира Николина Ангелкова. На страницата на министерството ще бъдат публикувани указания за изпълнение на тази законова разпоредба след съгласуване с Българския червен кръст. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!