Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диригентът Павел Балев с два нови поста - в Германия и Франция

Павел Балев

Един от най-изявените български диригенти - Павел Балев, който вече 13 години е главен диригент на Филхармонията в Баден-Баден, Германия, сподели в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" новини за ангажименти, които предстои да поеме в следващите две години в два театъра - един в Германия и един във Франция.

От 2021 г. той ще бъде генерален музикален директор на Театър Нордхаузен и Лоо-оркестър Зондерсхаузен, а от 2022-ра ще започне работа като музикален директор на Операта в Лимож.

Междувременно и музикантите, и публиката очакват с нетърпение отпадането на рестрикциите, свързани с пандемията от Covid-19, заради които концертите и спектаклите са забранени не само у нас, но и на много места по света. Очакването е още по-голямо и заради обещаното бляскаво откриване на новия сезон 2020/2021 на Софийската филхармония, когато Павел Балев се надява да осъществи дълго плануваното първо гостуване на българска сцена на оперната звезда Диана Дамрау. С нея българският маестро работи отдавна и заедно осъществяват много концерти и турнета по света. Датата на софийския концерт е 6 септември 2020 г. Мястото - зала "България".

За всичко това Павел Балев разказа подробности - чуйте в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна