Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С човек по-малко Лайпциг не успя да победи гостуващия Херта

Лайпциг - Херта
Снимка: БГНЕС

РБ Лайпциг завърши 2:2 срещу гостуващия Херта в 28-ия кръг на германското футболно първенство.

Домакините записаха девети пореден мач без поражение в Бундеслигата от края на януари насам и с актив от 55 точки останаха на третото място в класирането, но пропуснаха да изместят от втората позиция Борусия Дортмунд, който има 57 точки.

Столичани пък прекъснаха серия от две поредни победи без допуснат гол, но с петата си последователна среща без загуба те събраха 35 точки и се изкачиха на десетото място.

Гостите поведоха още в деветата минута. Марвин Платенхард центрира от ъглов удар от ляво и Марко Груич от границата на малкия пеналт засече в мрежата с първия си гол от 6 декември.
В средата на първата част РБ Лайпциг изравни. Кристофер Нкюнкю подаде от корнер от дясно към близката греда и централният бранител Лукас Клостерман с глава прати топката в далечния ъгъл на Руне Ярстейн за 1:1.

Домакините продължиха да действат малко по-активно, но и двата тима трудно достигаха до ситуации пред вратата на съперника.

В 63-ата минута Марсел Халстенберг от РБ Лайпциг получи втори жълт и червен картон след остро влизане в краката на Матеус Куня.

Въпреки че остана с човек по-малко, отборът на домакините стигна до втори гол пет минути по-късно. Патрик Шик отправи удар по тревата от дъгата пред наказателното поле, вратарят на столичани Ярстейн изглежда нямаше да има проблем да спаси, но с нескопосана проява той пропусна топката през ръцете си и тя се търкулна в мрежата.

Херта все пак стигна до точката с късно попадение. Резервата Кжищоф Пьонтек направи 2:2 от дузпа, отсъдена след нарушение на Адемола Лукман срещу Куня в наказателното поле.

Други резултати:

Аугсбург - Падерборн 0:0
Фортуна - Шалке 2:1
Хофенхайм - Кьолн 3:1 
Унион - Майнц 1:1
Лидер е отборът на Байерн с 64 точки, пред Борусия (Дортмунд) 57, Лайпциг 55 и други. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна