Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са съперниците на Джокович и Димитров на турнира в Белград

Снимка: Adria Tour

Организаторът на веригата от демонстративни тенис турнири „Адриа тур“ Новак Джокович попълни състава на първото издание, което е и с участието на Григор Димитров.

За състезанието в Белград на 13 и 14 юни са потвърдили присъствието си хърватите Марин Чилич и Борна Чорич. Те се присъединяват към №3 в света Доминик Тийм от Австрия,  германеца Александер Зверев и сърбите Виктор Троицки, Филип Крайинович и Душан Лайович. Един от последните трима ще бъде резерва.

Тенисистите ще бъдат разделени на две групи по четирима, които играят всеки срещи всеки в два от три сета до четири гейма. Следват полуфинали и финал.

Българинът Димитров и Тийм бяха първите, които приеха поканата на фондацията на световния №1, обяви самият Джокович на 22 май. Григор вероятно ще участва и във втория турнир, който ще бъде в хърватския град Задар на 20 и 21 юни. Следващите издания са планирани в Черна гора (най-вероятно Будва) на 27 и 28 юни и в Баня Лука (Босна и Херцеговина) на 3 и 4 юли. За финал Ноле ще изиграе демонстративен мач в Сараево срещу Дамир Джумхур на 7 юли.

Джокович разкрива подробности за веригата.

В Белград мачовете ще се играят на кортовете на Джокович на комплекса ТК Новак, близо до Калемегдан. За момента срещите ще бъдат без публика, но сърбинът се надява да средата на юни забраната да падне и да има зрители по трибуните.

Очаква се тази седмица или в началото на следващата Григор Димитров да напусне Калифорния, където е в момента, и да се прибере в Европа, за да има време да се аклиматизира. Възможно е да посети за кратко и родния си град Хасково, преди да замине за Белград.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна