Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 юни, 11.00 ч.: Първа постановка на Музикалния театър след дългата пауза

Снимка: Музикален театър

Музикалният театър отваря врати на първи юни в Деня на детето. От 11:00 часа за малчуганите и техните близки на голямата сцена ще се играе обичаната музикална приказка „Да целунеш принцеса” – входът е свободен. Половин час по-рано любимите приказни герои от спектаклите на театъра ще посрещат децата на входа.

През юни оперетата кани децата на любимите им музикални приказки: „Котаракът Шарл” (5 юни), „Ян Бибиян”(6 юни), „Златното петле” (7 и 13 юни) и „Да целунеш принцеса”(14 юни). Началният час е 11:00. Заради изискванията за безопасност и необходимостта от спазване на дистанция, през юни тези спектакли ще се играят на голямата сцена. От театъра са осигурили всички мерки за безопасност и приканват зрителите да идват на спектаклите с маски.

Музикалният театър ще приветства публиката на 20 юни от 19:00 с концерта – спектакъл „Отново на оперета”. В него участват солистите на театъра, а балетните номера ще са със специалното участие на Балет „Арабеск”.

През последните седмици солистите и балета репетират в определени часове, спазвайки мерките за безопасност. За двата големи колектива на хора и оркестъра, обаче, за които не може да се осигури необходимата дистанция – репетициите продължават дистанционно от вкъщи чрез онлайн платформа.

Артистите от Музикалния театър подготвят още изненади за своята публика през лятото и с нетърпение очакват срещите си с нея./БГНЕС


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени