Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът на Уотфорд получил заплахи заради отказа да тренира

Трой Дийни все пак ще поднови тренировки.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на Уотфорд Трой Дийни разкри, че е получил серия от заплахи, след като каза, че няма желание футболното първенство в Англия да се поднови, тъй като синът му страда от астма и не би желал да го зарази с коронавирус вследствие на контакт с друг болен на футболния терен.

Петмесечният син на 31-годишния Дийни има проблеми с дишането, а статистиката във Великобритания показва, че представителите на малцинствените групи, в това число чернокожите и азиатците, е много по-вероятно да се заразят.

"Видях някои ужасни коментари по мой адрес и по адрес на семейството ми. Един човек ми бе писал, че се надява синът ми да се зарази с корона", каза Дийни пред CNN.
"Наясно съм, че нервите на много хора не издържат в създалата се ситуация, затова аз и Дани Роуз решихме да говорим и да изкажем страховете си, но реакцията срещу нас бе смазваща", каза футболистът.

Той добави, че с приятелката му получават постоянно съобщения, че трябва да се върнат на работа от непознати, както и критики, когато се разхождат по улицата.

Капитанът на Уотфорд все още не е започнал тренировки за евентуалното рестартиране на първенството, но се очаква това да се случи през следващата седмица, след като проведе разговор с главния здравен експерт на Великобритания д-р Джонатан Ван-Там. Д-р Ван-Там го е уверил, че медицинските екипи ще направят всичко необходимо, за да предпазят Дийни и семейството му, разказа още нападателят.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна