Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квитова спечели Купата на президента

Петра Квитова
Снимка: Архив / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двукратната шампионка по тенис от Уимбълдън Петра Квитова (Чехия) се наложи с 2:0 сета над Каролина Мухова във финала на тенис-турнира Купа на президента на Чехия. Квитова спечели мача с 6:3, 6:3, като при 4:1 във втория сет срещата беше прекратена за повече от час и 45 минути заради дъжд.

В първия сет Квитова беше малко по-добра, макар че допусна пробив и изоставаше с 1:3. Но след това веднага върна пробива и изравни за 3:3. Квитова реализира втори пробив в първия сет, като този път направи чудесна атака от бекхенд и поведе с 5:3.

Във втория сет шампионката от Ол Ингланд Клъб дръпна с 4:1, но след това срещата беше прекратена заради дъжд. След дъжда Мухова излезе и се върна в обновения втори сет, взе обратно изгубеното подаване. В края му обаче отново изтърва инициативата. Така Квитова спечели и турнира с два пъти по 6:3.

При мъжете двадесетгодишният Михаел Врбенски, понастоящем 405-и на сингъл в ATP, победи номер 1 на турнира Иржи Весели (65-и в света иначе) на четвъртфиналите и Иржи Лехечка (617-и) на полуфиналите. В двубоя със Зденек Коларж (229-и) на финала той стигна до успеха с резултат 6:4, 6:7 (5:7), 10:8. Победителят спечели благодарение на добра игра от основната линия и реализира топката за мача с печелившо бекхенд-връщане по линията.

"Това е ценна победа за мен. Победих двама по-добри играчи според класацията. Радвам се, че спечелих три победи тук", каза Врбенски, който тренира в Спарта (Прага).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!