Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Осигурени са пътища за земеделците по трасето на "Балкански поток"

Снимка: Пламен Христов

На територията на област Ловеч, където се изгражда газопровода „Балкански поток“ са определени трасета, през които земеделските производители ще могат да преминават, без да затрудняват работата по изграждането на обекта. Трасето на газопровода преминава през 11 области на страната, а изграждането му възлиза на 1,1 милиард лева.

Пътищата на земеделските производители са уточнени на работна среща между областния управител на област Ловеч Ваня Събчева, кмета на община Летница Красимир Джонев с директора на uонсорциума, които изгражда "Балкански поток" в региона.

Джонев е настоял се намери баланс между работата на строителите и земеделските производители, за да могат и те да имат достъп до земите които обработват.

Начертан е план, който да удовлетворява и двете страни.

По изграждането на трасето работи екип от специалисти и работници от Италия, Гърция, Сърбия, Украйна, Турция, Русия, Румъния и Германия, като се спазват всички противоепидемични мерки.


Планирано е участъкът в района на община Летница да бъде завършен до есента.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от