Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва разширението на столичния булевард "Тодор Каблешков"

Снимка: БГНЕС

В неделя започва разширението на столичния бул. "Тодор Каблешков" - от бул. "България" до ул. "Луи Айер". Строителните дейности ще бъдат разделени в седем етапа, като първият участък от реконструкцията на булеварда от бул. "България" до ул. "Боянски водопад" се очаква да приключи в началото на август, обясни при представянето на проекта кметът на София Йорданка Фандъкова:

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, главният архитект на СО арх. Здравко Здравков и кметът на район “Триадица” Димитър Божилов показаха проекта за разширението на бул.

"Той се развива изцяло в южната част, няма да засегне съществуващия в момента булевард, така че движението няма да се спира и няма да се затруднява. В момента заедно с разширението на този участък работим много усилено за осигуряване работата и в следващия участък от ул."Луи Айер" през бул."Черни връх" до бул."Симеоновско шосе".

Реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" включва ново трамвайно трасе и велоелеи от двете страни на булеварда. Столичната община е инвестирала около 11 млн. лв за отчуждаване на терени по трасето, колкото ще струва и разширението на бул. "Тодор Каблешков" в първия му участък.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна