Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Плевен ще подкрепи свободните творци и частните културни формации

Снимка: архив

Община Плевен ще подкрепи свободните творци и частните културни формации, които преустановиха дейност, заради Covid-19. Финансирането ще стане след представяне и одобрение от комисия на проекти в сферата на културата.

Общинският съвет измени правилника само за тази година, чрез който се подпомагат проекти, отпада изискването за съфинансиране, т.е. 100 процента парите ще са от Раздел 3 на Културния календар.

Петя Василева, председател на постоянната комисия по култура обясни:

"Това ще даде възможност на хората, които не са генерирали дейност и приходи по време на кризата с Covid-19, да могат да осъществят проекти. С тях ще могат да съживят дейността си.

Това ще бъде и принос за съживяване на културния живот на града, след отпадането на почти целия културен календар, заради липсата на възможност за организацията на всякакви културни форуми, фестивали...

Надяваме се през втората половина на годината Плевен да има културен живот, благодарение на тези проекти, които бихме искали да са стойностни."

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от