Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учител и неврохирург със званието "Почетен гражданин на Ловеч"

Снимка: БГНЕС

Деветдесетгодишният учител Найден Ангелов и неврохирургът проф. д-р Николай Райнов ще бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на Ловеч". Това ще стане с решение на Общинският съвет в града.

Найден Ангелов се удостоява със званието за принос към обществения живот на Ловеч, за дългогодишната му педагогическа и литературна дейност и участието му в културния живот на града:

"Това е една голяма, щедра награда. Доволен съм, радвам се. Благодаря на всички, че е оценен моят труд" - каза учителят Ангелов, а кметът Корнелия Маринова допълни:

"Гражданите на Ловеч ценят хората, които имат своя принос в развитието на нашия обществен живот и всичко онова, което всеки един е в живота си постигнал като специалист, като човек".

Работещият в Германия проф. д-р Николай Райнов ще получи званието Почетен гражданин на Ловеч за принос в развитието на световната медицина.

Живописният Ловеч е разположен от двете страни на река Осъм, която излизайки от скалиста теснина, прави няколко извивки между хълмовете Стратеш, Хисаря и Баш бунар.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна