Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София загря с 2:0 над Ботев (Враца)

Томислав Юрич се превърна в герой на мача с Ботев.
Снимка: Официален сайт на ЦСКА София

ЦСКА-София победи у дома Ботев Враца с 2:0 в контролна среща. Головете паднаха в края на мача, когато над София заваля проливен пролетен дъжд.

Пред националния селекционер Георги Дерменджиев и собственика на столичани Гриша Ганчев през първата част вратарят Красимир Костов се намеси решително след удар на Али Соу от около 13 метра в шестата минута.

Веднага след това при бърза контра Васев подаде към Домовчийски и капитанът на гостите засече топката с шпагат, но тя премина на сантиметри покрай дясната греда.

Пет минути след началото на втората част врачани организираха опасна контраатака. Том центрира по земя към Генов, който не уцели топката и тя се насочи към Доминик Янков, но Турицов успя да се върне и изби в корнер.

В 60-ата минута Белтраме пропусна да даде аванс за домакините, а секунди по-късно Соу също не успя да преодолее Костов, който изби топката в корнер.

В 76-ата минута Ганев дръпна Ахмедов в наказателното поле след центриране на Кери и Томи Юрич реализира отсъдената дузпа, а бранителят на гостите получи втори жълт и съответно червен картон.

Точно 11 минути преди края на срещата Греъм Кери беше изведен само срещу Костов и след рикошет реализира второто попадение във вратата на Ботев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!