Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават ремонтите на водоснабдителната система в Перник

Снимка: БГНЕС

В края на миналата година правителството отпусна за ремонтите 35 млн. лв. В периода от 4 до 6 юни ще бъдат извършени строително-монтажни дейности на съоръженията в пречиствателната станция. Заради ремонтите е възможно в сутрешните часове да бъде нарушен графикът на водоподаване за отделни райони на града и общината. 

Ще се работи и през нощта, когато е в сила все още действащият воден режим. Възможно е в отделни райони, като централна градска част на Перник, квартал „Бела вода” , град Батановци и селата Черна гора, Ярджиловци, Лесковец и Богданов дол, да има забавяне в пускането на водата в сутрешните часове, предупредиха от ВиК. 

Паралелно с ремонтите на пречиствателната станция се извършва и подмяна на част от вътрешните водопроводи в града. Тази сутрин заради присъединяване на водопроводните отклонения към основната водопроводна мрежа е спряно водоподаването за живущите на улиците „Благой Гебрев” и „Пирдоп” в Перник. То ще бъде възстановено веднага след като екипите приключат работата си. 

Близо 56 км от водопроводната мрежа на територията на града ще бъде подменена до есента. Реконструкцията ще намали чувствително загубите на вода по тръбите. В момента обемът на язовир "Студена" е над 18. млн куб. м при максимален –  от над 25 млн. кубика. Очаква се този месец да падне и въведеният от ноември м.г. воден режим.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!