Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катя Стратиева: Шампионатът в Европа започва в края на юли с рали Рим

Най-добрата ни състезателка по автомобилизъм Екатерина Стратиева обнови визията на състезателния автомобил, на състезателните екипи, както и логото на отбора.

„Тази година решихме да сменим цвета. Заложихме на червено. По принцип мразя този цвят и бягам от него, защото е масов, но сега така се наложи. Нашите стари партньори, нашите нови партньори - всички са в тази гама. Мисля, че се получи интересно в комбинацията със сиво. Искам да благодаря на всички фирми, които бяха с нас, които отново ще са с нас този сезон. Искам да им благодаря, че въпреки трудните времена ще ни помогнат за изпълним част от плановете си“, това сподели специално за БНР Екатерина Стратиева.


Трикратната европейска шампионка за жени съобщи още, че сезонът в Европа ще стартира в края на юли с рали Рим.


„ Организаторите с цел да ни помогне намали състезателните километри в рамките на 160-190 километра, вместо между 200 и 240. Интересното е, че запалянковците също ще попълват заявка – кой си, на кои отсечки искаш да отидеш. Така организаторите ще могат да редуцират публиката в отделните зони и да преценят на кои етапи по колко човека да допуснат. Има таблици в сервиза как се влиза, къде ще се мери температурата, къде трябва да си чистиш ръцете, къде да сме с маски, кой може да влиза и кой не. Много стабилно са се подготвили. Това ми харесва и си мисля, че и в България може да се приложи този модел, за да може да започне на функционира и нашия спорт“, допълни Стратиева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна