Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Краен срок за включване във втория приемен изпит на ХТМУ

Снимка: ХТМУ

Химикотехнологчен и металургичен университет. Краен срок за подаване на заявки за участие в oнлайн състезание с ранг на приемен изпит по химия, природни науки и по математика /по избор на кандидата/ за учениците от 12 клас от цялата страна. Заявки се подават на имейл адрес: ksd@uctm.edu.

Във връзка с извънредното положение въведено в България от 13 март 2020 г. заради коронавируса "Ковид-19" Химикотехнологчният и металургичен университет организира oнлайн състезания на 16 май и на 13 юни 2020 г. от 11.00 ч. Те са с продължителност два часа и ще са на онлайн платформата на университета.

За състезанията кандидат-студентите няма да плащат такса. 

Състезанията ще бъдат в различни формати. По природни науки, тестът ще включва по 5 въпроса с избираем отговор от изучавания материал за задължителна подготовка в училище по предметите - химия и опазване на околната среда, математика, физика и астрономия, биология и здравно образование, география и информатика. По химия и опазване на околната среда тестът ще включва 22 въпроса с избираем отговор и две задачи - една от неорганична и една от органична химия, от изучавания материал за задължителна подготовка в училище. По математика тестът ще включва 30 въпроса с избираем отговор от изучавания материал за задължителна подготовка в училище.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна