Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не изхвърляйте излишните книги, има кой да се погрижи

Снимка: БГНЕС

Втори шанс за книги, които са “ненужни”, предоставя собственичката на арт пространство в квартал "Слатина". Тя се е заела със събирането и сортирането на стари книги, които да направи достъпни за читателите, като ги подреди в библиотека на тротоара. Тъй като библиотеката ще е под нейно наблюдение, няма да има възможност да се злоупотребява, но пък всеки ще може да вземе и прочете това, което му се струва интересно.

“Светът е голям и всяка книга има втори шанс да бъде прочетена за първи път” гласи мотото на инициативата за събиране на стари книги. Какво всъщност мислят да правят с тях, обясни собственичката на мястото Васи Славкова:

"Искам да направя безплатна библиотека на тротоара, като вечер ще прибирам книгите, а сутрин ще ги изваждам. Всеки може да си хареса книга без условия, без да има ангажимент да я връща или да оставя друга." 

От арт пространството призовават всеки, който правейки пролетно почистване, освобождавайки място вкъщи или напускайки старо жилище, изхвърля книги, да се обърне към тях. Тъй като те смятат, че в хартиените книги все още има живот и за някого ненужното би могло да се окаже съкровище за друг.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна