Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецсъдът пусна певицата ЛиЛана под домашен арест

| обновено на 04.06.20 в 16:58
Лиляна Деянова и брат ѝ Александър Деянов (вдясно) преди делото в София.
Снимка: БТА

Певицата Лиляна Деянова е на крачка от свободата. Специализираният наказателен съд замени днес постоянния ѝ арест с домашен. Окончателното решение ще вземе второинстанционния спецсъд на 11 юни.

ЛиЛана, съдружникът ѝ Мартин Димитров и брат ѝ Александър Деянов са обвинени в това, че са източили евросредства, като са продали един и същи софтуер на няколко фирми.

Днес до Деянова беше Димитров, който обаче в последния момент оттегли молбата си за по-лека мярка за неотклонение. Причините не станаха ясни.

Според съда няма опасност на свобода ЛиЛана да се укрие или да извърши престъпление. Няма обосновано предположение и за авторство за едното обвинение - заплахи към служители в АПИ.

В името на баланс между интересите на досъдебното производство и тези на обвиняемата и за да не се превърне мярката и за неотклонение в репресия, решението беше за „домашен арест“.

Това не се хареса на адвоката на Деянова, който твърди, че срещу нея няма никакви доказателства и иска тя да излезе от ареста без мярка за неотклонение.

„В момента ситуацията е такава - и вълкът е цял, и агнето е само малко нахапано. Значи или има доказателства, или няма доказателства", каза адвокат Николай Хаджигенов, който ще обжалва домашния арест на ЛиЛана.

Мартин Димитров

В съдебната зала беше и братът на певицата Александър Деянов, познат като бийтбоксъра Скилър. Макар да не внесе определената му от съда парична гаранция от 50 000 лева, той не беше задържан и обясни, че никой не го е потърсил.

„Тук сме, за да окажа подкрепа на Лили и Мартин, защото знам, че те нищо не са направили, както разбира се и аз – през живота си и една стотинка не съм откраднал. По принцип винаги човек е невинен до доказване на противното. В случая аз съм виновен и трябва да докажем, че съм невинен“, каза Александър Деянов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!