Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още две дати за олимпиадите обяви министерство на образованието

Министерство на образованието и науката
Снимка: БГНЕС

Освен на 27 и на 28 юни, националните  кръгове на олимпиадите  ще се проведат в още два дни - на 29 и на 30 юни, съобщиха от министерството на образованието и науката. Целта на промяната е класираните на повече от една олимпиада ученици да могат да се явят и на други, ако желаят.

На 27 юни от 8 часа ще се проведе националният кръг на олимпиадите по химия и опазване на околната среда, философия, информационни технологии, руски и италиански език и състезанието „Знам и мога“. От 14 часа ще са олимпиадите по немски, френски и испански език и по астрономия.

На 28 юни от 8 часа ще бъдат олимпиадите по български език и литература, физика и  гражданско образование. След обяд същия ден  са кръговете по история и цивилизации, математическа лингвистика и информатика.

На 28 юни ще се състои и Националното състезание „Математика за всеки“ за четвъртокласници, както и състезанието по природни науки- химия, физика, биология и география за седмокласници „Акад. Любомир Чакалов“

На 29 юни от 9 часа ще започне олимпиадата по математика за седмокласници. В същия ден и на 30 юни от 9 часа е олимпиадата по математика  за учениците от 8 до 12 клас.

От 14 часа на 29 юни са кръговете по география и икономика и по английски език, а на - 30 юни от 14 часа  учениците ще могат проверят знанията си по биология и здравно образование.

Всички олимпиади и състезанието „Математика за всички“ ще се проведат на територията на съответния регион, от който са излъчени участниците, с изключение  на олимпиадата по математика от 8 до 12 клас и състезанието по природни науки „Акад. Любомир Чакалов“, които ще се проведат в София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна