Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец остава с 9 т. аванс след 1:0 срещу Левски

Снимка: Спортал

Лудогорец спечели с минималното 1:0 срещу Левски дербито от 25-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача бе дело на Каули Оливейра в 46-ата минута. С успеха шампионите запазиха аванса си от 9 точки пред втория Локомотив.

Левски започна силно срещата и Стайн Спиерингс още в самото начало опита да изненада Владо Стоянов. В 6-ата минута Станислав Иванов бе изведен в чиста позиция, но Антон Недялков блокира неговия удар.

Лудогорец отговори с удар от дистанция на Абел Анисе, който попадна право в ръцете на Милан Миятович. Последва нов пропуск за гостите. Кешеру стреля от въздуха, а черногорският страж майсторски отрази.

Лудогорец реализира попадение в 25-ата минута. Холмар Ейолфсон си вкара автогол, който бе отменен заради засада на Мавис Чивота.

В 36-ата минута мощен удар на Иван Горанов бе избит в корнер от Владислав Стоянов. До края на полувремето Кешеру и Спиерингс стреляха встрани от целта.

26 секунди след подновяването на играта Лудогорец откри резултата. Каули Оливейра получи топката след пробив на Вандерсон и с красив удар не остави шансове на Милан Миятович.

Постепенно темпото на игра спадна, което бе в полза на гостите. В 67-ата минута Найджъл Робърта излезе на стрелкова позиция, но стреля встрани от целта.

Чибота можеше да вкара втори гол за Лудогорец в 70-ата минута, но мощният му удар бе избит над гредата от Миятович.

Три минути по-късно Робърта получи топката пред наказателното поле и отправи плътен удар покрай гредата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!