Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цялостна рекултивация на старото сметище в град Болярово

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Цялостна рекултивация на старото сметище започна в град Болярово. Проектът е финансиран от Предприятието за дейностите по опазване на околната среда. В района на депото  е забранено изхвълянето на строителни и биологични отпадиъци. Подробности от кореспондента ни Даниела Костова.

За рекултивацията на старото сметище в град Болярово, което беше закрито през 2009 г., от държавния бюджет са отпуснати 659 000 лв.

В момента се извършват изкопни и конструктивни дейности, предепонират се отпадъци и се подравнява терена. С предвидените рекултивационни мероприятия се цели намаляване количеството на отделящия се инфилтрат и подобряване на ландшафта на района. Освен вертикална планировка и техническа рекултивация е предвидена и биологична рекултивация, за с цел да не се замърсят повърхностните и подземните води в района.

Битовите отпадъците от община Болярово се извозват на Регионалното депо край село Добрич, което беше въведено в експлоатация  през 2006 г.  .

Проектът е финансиран от Предприятието за дейностите по опазване на околната среда.

В района на депото е забранено изхвърлянето на строителни и биологични отпадъци.

За рекултивацията на старото сметище в град Болярово, което беше закрито през 2009 г., от държавния бюджет са отпуснати 659 000 лв.

В момента се извършват изкопни и конструктивни дейности, предепонират се отпадъци и се подравнява терена.

С предвидените рекултивационни мероприятия се цели намаляване количеството на отделящия се инфилтрат и подобряване на ландшафта на района.

Освен вертикална планировка и техническа рекултивация е предвидена и биологична рекултивация, с цел да не се замърсят повърхностните и подземните води в района.

Битовите отпадъци от община Болярово се извозват на Регионалното депо край село Добрич, което беше въведено в експлоатация  през 2006 г. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна