Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евандро спаси ЦСКА София от резил в Бистрица

Евандро
Снимка: БГНЕС
С късен гол на Евандро, ЦСКА София се наложи като гост над последния в класирането Витоша (Бистрица) в мач от 25-ия кръг на родния футболен елит. С успеха "червените" се изкачиха на третото място с 49 точки и останаха на 9 точки зад лидера Лудогорец. Домакините пък са твърдо на дъното със само 6 точки, а с това вече нямат шанс да се измъкнат от последното място, заради което изпадат във втория ешалон.

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия футболист на ЦСКА (София) и на българския национален отбор Борис Гаганелов, който почина в петък. Гостите имаха игрово предимство, но чак в 20-ата минута Стефано Белтраме отправи опасен удар от границата на наказателното поле, който беше избит с върха на пръстите от  Николай Кръстев над гредата. В средата на първата част реферът Радослав Гидженов отсъди спорна дузпа след падане на Брадли Мазику в наказателното поле след съприкосновение със Запро Динев. Кръстев обаче запази хладнокръвие и спаси удара на Али Соу от бялата точка. Витоша стигна до първия си удар към вратата на съперника в 37-ата минута, когато Емил Гъргоров шутира от 20 метра, но над целта. До почивката опасни удари на Белтраме и на Греъм Кери от фаул преминаха близо до целта, но до гол не се стигна.
ЦСКА София продължи да атакува и след почивката. В 51-ата минута Кристиан Малинов изведе Соу в чиста позиция, но от ъгъла на малкия пеналт нападателят отново не успя да преодолее Кръстев, който показа отличен рефлекс и с една ръка успя да парира удара по тревата. Гостите атакуваха неистово, като в последните десет минути старши треньорът Милош Крушчич дори пусна четирима чисти нападатели. В 85-ата минута резервата Евандро Да Силва все пак стигна до попадението. Греъм Кери центрира отлично от ляво към далечната греда и бразилецът с глава от границата на малкото наказателно поле засече в мрежата.
  В добавеното време друга резерва Енрике Рафаел удари и напречната греда с изстрел от 13-14 метра.

Среща от 25-ия кръг на Първа футболна лига:

Витоша (Бистрица) - ЦСКА София - 0:1 (0:0)
голмайстори: 0:1 Евандро да Силва 85
пропусната дузпа: Али Соу (ЦСКА-София) 25
съдия: Радослав Гидженов
жълти картони:
- за Витоша - Николай Кръстев, Запро Динев, Георги Амзин, Евгени Зюмбулев, Богомил Дяков, Даниел Кутев;
- за ЦСКА-София - Рубен Пинто, Ахмед Ахмедов;
състави:
- Витоша: Кръстев, Дяков, Зюмбулев, Бонев, Христо Иванов (88-Костадинов), Динев (46-Кутев), Амзин, Садула, Гъргоров (53-Първанов), Кабов, Илия Димитров (84-Мохамед Сила);
- ЦСКА-София: Бусато, Турицов, Антов, Занев, Мазику, Малинов, Пинто (80-Юрич), Кери, Белтраме (80-Евандро), Джеси (62-Енрике Рафаел), Соу (55-Ахмедов).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна