Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Необходими са още 162 хиляди евро за лечението на 18-годишния Кристиян

146 хил. евро са събрани

| обновено на 11.06.20 в 15:03
Кристиян Николов
Снимка: личен архив
"Искам да благодаря на всички добри хора, които докоснахме, техните сърца - и ни помагат. Ежедневно имам обаждания от хора от всякаква възраст, които искат да ни помогнат. До сега са се събрали 46 хиляди евро в helpkarma и ние имаме тук, от нашия град 100 хиляди, но трябват още доста, така че, моля ви, добри хора, помогнете на моето дете да живее и да сбъдне мечтите си!" 308 хиляди евро трябва да събере Соня Деанова, за да бъде излекувано детето ѝ. Затова се обръща за помощ към всеки, който може да помогне, защото сумата е голяма, а времето - малко.



Тя е от Годеч, но в последната година живее по болниците, защото синът ѝ Кристиан се бори с онкологично заболяване. Кристиян Николов е на 18 години. Завършва средното си образование, но щастието му е помрачено от коварното заболяване Сарком на Юинг.

Поставят му страшната диагноза преди година. В момента Кристиян е в болница, за да му бъде направена 16-а поред химиотерапия. Преминал е и през 33 лъчетерапии. Още от първата химиотерапия до тринадесетата младежът има сериозни аплазии - падане на кръвните показатели до критични нива, поддържал е и висока температура.

Следва преливане на биологични продукти, преливане на кръв, тромбоцитна маса и стимулиране на костен мозък за производство на левкоцити чрез инжектиране на неупоген, както и венозно вливане на силни антибиотици.

За Кристиян усърдно се грижат лекарите в Детската онкохематология „Свети Георги“ в Пловдив. Лекуват го по немски протокол, по който му предстои още една химиотерапия.

Резултатите от ядрено-магнитния резонанс са показали драстично намаляване на тумора и съвсем леко поемане на контраст в периферията на образуванието.

Благодарение на жителите на града, в който живеят - Годеч, вече са събрани 100 хиляди.

Майката на момчето - Соня, изказа искрена благодарност към всички, които ѝ помагат.

Телефонът за връзка със Соня Деянова е 0885730311.

Повече информация вижте на страницата на момчето:

https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pmgnem-na-krisi-638?fbclid=IwAR0PCMyIl7O7hyvJ6ecwucN5vSW_zQ-lULIxIpFfzMIbsKRl90EY5eKSqoo



Интервю на Евелина Стоянова в предаването "Рано в неделя" можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна