Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обиди към лекари от Спешното в МБАЛ-Силистра

МБАЛ Силистра
Снимка: МБАЛ Силистра

Пореден случай на саморазправа с лекари - този път от спешния център на МБАЛ в Силистра. Дежурният екип е обиждан и унижаван от гражданин, който снимал скандала с телефона си, а впоследствие качил кадрите в социалните мрежи с нови обиди към лекарите.

Инцидентът е станал по време на нощно дежурство в Спешното отделение в началото на седмицата. Малко след полунощ д-р Бейти Насуф и сестрите излезли навън, докато трае задължителната дезинфекция заради епидемията от коронавирус. В това време влязъл гражданин с дете, който вместо да изчака, започнал скандал, разказа д-р Насуф:

„Ядосан господин, с телефон снима, говори агресивно, обижда. Не ми посегна, не се стигна дотам. Полицията и охраната дойдоха бързо, обаче той като ги видя, още повече започна да вика, да крещи“.

Охраната извела бащата, а лекарят прегледал детето: „Имаше оплакване болка в окото. Спешно състояние нямаше“.

На агресивния баща е съставен предупредителен протокол. Това не е първият случай в Спешното, разказва младият лекар:

„Няма глоба, няма нищо и хората си позволяват и още, и още. Такива думи чух. Където се стараем ние с малък персонал да се грижим за всички доколкото можем, това отношение просто убива всякакво желание за работа. Не знам докъде трябва да се стигне? Да има убит лекар, за да се вземат мерки ли?“

За случая е подаден сигнал в прокуратурата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени