Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота вечер, 20 юни

Споделят ул. "Триадица" с музикален празник в сърцето на София

Снимка: КвАРТал

Две музикални сцени ще привличат и развличат зрители на малката ул. „Триадица“ в центъра на София тази събота (20 юни).

От 16 до 22 ч. уличката ще бъде освободена от коли и в отсечката между Централната баня (Музея на София) и Министерството на енергетиката хората ще могат да се порадват на фестивална атмосфера по повод Международния ден на музиката (Fête de la musique), който се отбелязва за пръв път през 1982 г. във Франция, а днес вече се чества в над 120 страни и 700 града по целия свят.

В самия ден се организират множество безплатни концерти и забавления от всякакъв тип, директно на улицата, а цели квартали се превръщат във фестивални зони.

Макар и по-скромно, в София празникът ще бъде отбелязан като част от инициативата "Споделени улици".

На едната сцена ще се изпълнява латино музика, на другата – диско, ще има арт базар, кауза за кучета и други изненади, обясни пред Радио София Мартина Стефанова - един от двигателите на "КвАртал" феста.

Организаторите правят поредица събития за подкрепа на локалните общности и бизнеси в тази част на София. Друга цел е да се отдели повече внимание и пространство на пешеходеца.

Кварталът е с огромен потенциал. Това е духът на стара София“, подчерта Мартина Стефанова. И се радва, че от събитие на събитие това място в сърцето на столицата затвърждава и надгражда славата си.

Прослушайте звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна