Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите на Етър отказаха да тренират заради неполучени пари

"Виеолетовите" бойкотираха днешната тренировка във Велик Търново.
Снимка: БТА

Футболистите на Етър отказаха да излязат за днешната тренировка след мача с Царско село.  Като причина те изтъкнаха отношението на ръководството и това, че имат да получават неплатени възнаграждения. Вместо на терена, отборът се събра в близкото до стадион "Ивайло" кафе, където обсъждат ситуацията, съобщава Велико Търново Спорт.

 „Това са премии, една заплата, която е част от априлската. Повечето момчета имат да вземат по пет наема. Да дойде някой от ръководството на отбора и да каже какво се случва. Ние сме обидени, защото вчера при толкова важен мач за отбора, в крайна сметка никой не се появи в съблекалнята да ни надъха, да каже какво ще се случи от тук нататък. За съжаление загубихме този важен мач за нас“, обобщи проблемите и за какво са дължимите плащания нападателят Иван Петков.

Поисканата от футболистите среща с ръководството на „Етър“ не се състоя. Час след това на стадион „Ивайло“ дойде заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, председател на Управителния съвет на клуба, и заяви, че се правят частични плащания:

„Ако футболистите очакват да вървя от човек на човек да ги мотивирам, това няма да стане. Аз имам и други задължения, освен това. Ако футболистите са професионалисти и подхождат професионално към спорта, няма да извиват в трудни моменти ръцете на ръководството преди всеки мач. В момента превеждат заплатите за месец май. Остават две премии, около 30 хиляди лева. Не са налични“.

Подробности в репортажа на кореспондентът ни във Велико Търново Здравка Маслянкова.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна