Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона отново поведе на Реал (Мадрид) в Испания

Барселона - Атлетик (Билбао)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Барселона отново поведоха в класирането на испанското първенство, след като победиха трудно на своя стадион "Ноу Камп" състава на Атлетик (Билбао) с 1:0 в среща от 31-ия кръг. Шампионите на страната имат аванс от 3 точки пред големия си съперник Реал (Мадрид), който тази вечер посреща Майорка. В герой за каталунците се превърна Иван Ракитич, който донесе ценната победа в 71-ата минута.

Първото полувреме бе равностойно, като високата преса на баските затрудняваше организацията на играта на Барселона в предни позиции, а от своя страна Атлетик поглеждаше към вратата на домакините при всяка възможност. И още в 4-ата минута гостите създадоха интересна ситуация - след изпълнение на ъглов удар, Унай Лопес центрира опасно на задна греда и топката летеше застрашително към мрежата, но Марк-Андре Тер Стеген успя да избие. Въпреки всичко Барселона имаше своите шансове, но пропуски пред вратата на Атлетик, пазена от Симон, направиха Серхио Бускетс, Луис Суарес, Меси и Пике.

През втората част домакините засилиха натиска към вратата на съперника и усилията им в крайна сметка дадоха резултат в 71-ата минута. Лионел Меси се включи по крилото, центрира на втора греда, там топката бе върната към Видал, който с помощта на рикошет намери Ракитич и хърватинът отблизо вкара единственото попадение в мача - краен резултат 1:0.

Останалите резултати от снощи в 31-ия кръг:
Леванте - Атлетико (Мадрид) - 0:1
Валядолид - Хетафе 1:1

Днес:
Алавес - Осасуна
Реал (Сосиедад) - Селта
Реал (Мадрид) - Майорка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени