Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марсиал с хеттрик за Манчестър Юнайтед

Антони Марсиал вкара три гола за Манчестър Юнайтед
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Манчестър Юнайтед победи Шефилд Юнайтед с 3:0 в мач от 31-ия кръг на Висшата лига. И трите гола за "червените" дяволи" реализира френският нападател Антони Марсиал.
Домакините поведоха още с първата си по-сериозна атака в 7-а минута, когато Марсиал засече топката в мрежата след пас на Маркъс Рашфорд.
Минута преди почивката отново французинът бе точен за 2:0, а в 74-а минута оформи своя хеттрик, първи за играч на Юнайтед след ерата Алекс Фъргюсън.   
Победата запази шансовете на Манчестър Юнайтед за топ 4 и класиране в Шампионска лига. Отборът на Солскяер е пети на две точки след четвъртия Челси, който обаче има мач по-малко.

Съставът на Уулвърхямптън се наложи над Борнемут с 1:0 след поредното отлично взаимодействие на дуото Адама Траоре-Раул Хименес. Траоре центрира в 60-а минута и Хименес вкара топката за 15-ия си гол в шампионата този сезон. Десет от попаденията на Хименес са отбелязани след асистенции на Траоре.   

Тимът на Астън Вила пропусна възможност да се измъкне от зоната на изпадащите след равенство 1:1 с Нюкасъл.
Ахмед Елмохамади донесе точката за Вила с попадение в 83-а минута. Бирмингамци обаче остават предпоследни в таблицата с 27 точки, колкото има и 18-ия Борнемут.   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна