Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София на финал за купата

Футболистите на ЦСКА София се класираха за финал за купата на България
Снимка: БТА

Отборът на ЦСКА София се класира за финала в турнира за Купата на България след победа на реванша срещу Ботев (Пловдив) с 2:0. След нулевото равенство в първия мач "червените" се наложиха в ответната среща след автогол на Иван Бандаловски и попадение на Али Соу и си осигуриха място във финала, където ще срещнат Локомотив (Пловдив).

5-6 хиляди зрители присъстваха по трибуните на стадион "Българска армия", а инциденти преди началото попречиха на повечето фенове от Пловдив дасе настанят  навреме в своя сектор. Пловдивчани влязоха в пререкания с органите на реда, поради което бяха пуснати на трибуните в средата на първото полувреме.

Още с първата си опасна атака ЦСКА София поведе. Пробив на Иван Турицов от дясно в 19-а минута завърши с прострелно центриране към малкото наказателно поле, където Иван Бандаловски засече топката в собствената мрежа.
В 29-а минута Евандро стреля прецизно от над 20 метра, но вратарят на Ботев - Янко Георгиев, изби в корнер. След неговото изпълнение Али Соу засече добре топката с глава, но на сантиметри от напречната греда.   
В самия край на първата част Греъм Кери изпусна две отлични възможности за втори гол за ЦСКА. В 42-а минута отлична многоходова атака премина през Мазику, който центрира, а Георгиев изби, но при добавката Кери фронтално от 6-7 метра не успя да промуши топката след намеса на Бандаловски.
Три минути по-късно отново Кери стреля от воле от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря Георгиев.

Отборът на Ботев бе напълно обезвреден в атака през първата част, но гостите показаха повече острота в предни позиция след почивката и бяха близо до изравнително попадение в самото начало на второто полувреме. Бърза атака завърши с пас към непокрития Александър Тонев, който от чиста позиция стреля встрани от вратата.
В 51-а минута великолепно изпълнение на пряк свободен удар на Тодор Неделев разтресе напречната греда на вратата на ЦСКА.

Силните начални минути на втората част за гостите свършиха в 54-а минута, когато Али Соу получи пас от Тиаго и хладнокръвно пусна топката покрай вратаря за 2:0.
Второто попадение на практика сложи край на интригата в мача и до края домакините без напрежение доиграха срещата и за първи път от четири години ще спорят за трофея.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени