Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограбената и опожарена зала на ЦСКА беше реновирана и отвори врати

Снимка: Sportal.bg

6000 евро или 12 000 лева – това е сумата, която може да накара усмивка да озари лицата на десетки деца. В този случай, това са децата на клуб по спортна гимнастика ЦСКА. Защото,  те вече тренират в чиста, светла и оборудвана с нови уреди зала. Толкова струва ремонта на спортното съоръжение, което преди два месеца по време на извънредното положение беше разбито и опожарено от вандали.


Само за два месеца, с помощта на дарителска акция и на безвъзмездния труд на редица доброволци, организирани от Йордан Рангелов – треньор в клуба, залата вече е годна за тренировки. Всички стени са боядисани, покривът е ремонтиран, тъй като залата няма охрана са пставени камери, закупени са  и нови спортни пособия.

Но събраните пари стигат до тук. Заради липсата на средства в окаян вид остават  коридорите, треньорската стая и санитарните помещения към залата. Това е причината  дарителската кампания да продължава и в момента, уточни Йордан Рангелов.

"Благодаря на Министерството на спорта и на министър Красен Кралев за подкрепата, на Борис Борисов, на БФГимнастика, на феновете, които помогнаха", каза президентът на клуба и национален треньор на мъжете Милко Танкушев.

Спортният комплекс "Червено знаме" съществува от 1985 година като в момента функционират единствено залите по спортна гимнастика и акробатика.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна