Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Краси Анев: Лъжа е, че искам по-висока заплата от тази на Владо Илиев

Георги Фъртунов, Екатерина Дафовска и Красимир Анев
Снимка: Антони Йорданов

Скандалите в българският биатлон продължават, след като в социалните мрежи късно снощи Красимир Анев обвини президента на федерацията Екатерина Дафовска в лъжа. Европейският шампион заяви, че никога не е искал заплата, по-висока от тази Владимир Илиев, каквито били твърденията на олимпийската шампионка.

Роденият в Самоков състезател уточни, че е поискал пред УС на централата възнаграждение еднакво с това на световния вицешампион.

„Здравейте приятели на биатлона,

Вчера г-жа Дафовска се опита да опетни името ми с изказването си в медиите, че съм искал да взимам по-висока заплата от тази на Владимир Илиев. Искам да заявя, че това е долна лъжа. И за да го докажа, призовавам г-жа Дафовска и нейната администрация да публикуват аудио протокол от заседанието на УС от 11 юни. От записа всички ще чуете точните ми думи, че държа заплатата ми и тази на Владимир Илиев да са еднакви. Ако г-жа Дафовска не иска да публикува тези записи, това означава, че се страхува от истината. Личната война, която тя е започнала, с мен си личи от постоянните ѝ медийни  изяви и постоянното опетняване на името ми“, се казва във видео обръщението, публикувано от Красимир Анев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна