Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един от отличниците на випуск 2020: Човек трябва сам да търси пътя си

Добрин Бараков
Снимка: Латинка Светозарова

Официалното връчване на дипломите събра възпитаниците на Математическата гимназия „Гео Милев“ в Плевен. Първенецът на випуска - Добрин Бараков, е един от седемте отличници с пълни три шестици на държавните изпити в българските училища тази година.

За първи път учениците от випуск 2020 не са заедно при връчването на дипломите в училищния двор. "Мегейците", както наричат всеки завършил Математическата гимназия „Гео Милев" в Плевен, спазиха стриктно указанията - влязоха от един вход, а от друг - родителите. Класовете бяха разделени и за всеки беше определено различно време за влизане.

Трима от завършващите са получили пълни шестици на държавните зрелостни изпити. Това са Павла Манова, Даниел Халачев и Добрин Бараков.

Освен отличните постижения на тримата ученици, отлични са и постиженията на всички останали зрелостници, коментира Ирена Борисова, дългогодишен директор на Математическата гимназия „Гео Милев" в Плевен. 

Добрин Бараков, Ирена Борисова

"Освен това не само оценките говорят за хората, а това, което те са правили в годините и аз съм убедена, че тези резултати ще им помогнат и за високи постижения, след като завършат училището, тъй като нашето училище е елемент от тяхното развитие", подчерта Ирена Борисова.

Постижението на Добрин Бараков ще остане в историята на училището с факта, че е първият ученик с три пълни шестици от държавните зрелостни изпити. Добрин Бараков коментира, че успехът му е резултат от много труд и упоритост през годините: "Аз го приемам спокойно, приемам го като логичен завършек на всичко", отбеляза той.  

Добрин Бараков признава, че е амбициозен. Ще учи математика и физика в университет във Великобритания и е убеден, че: "човек трябва сам да търси пътя си."

Класният ръководител на Добрин Бараков - Веска Апостолова коментира, че високият резултат на ученика се постига с много желание за знание, за развитие и израстване: "Постоянство, желанието за собственото му израстване е това, което го води във всичко това."

Репортажа можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени