Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж от ромския кв. „Изток“ е осмата жертва на коронавируса в Кюстендил

Снимка: БГНЕС

Мъж на средна възраст, който е от ромския кв. „Изток“ в Кюстендил, който е бил с редица придружаващи тежки заболявания, е починал,  съобщиха днес от областния кризисен щаб. Това е осмата жертва от Covid-19 в Кюстендил. 

12-хилядният ромски квартал е под пълна карантина до края на месеца заради заболелите вече над 100 жители. Излиза се само в разрешените от РЗИ случи и за работа в черешобера. 

За изминалите 24 часа има трима диагностицирани с коронавирусна инфекция в област Кюстендил. Двама души на по 57 години и един на 53 години. Пробите им са изпратени от частна лаборатория, не са взети от екипи на РЗИ – Кюстендил или от болничните заведения в областта. Към момента се извършва епидемиологично проучване от Регионалната здравна инспекция.Към настоящия час хоспитализирани в Covid-отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 17 души. 

Петима от настанените за лечение са в добро общо състояние. Двама души са в критично, а на останалите, настанени за лечение от коронавирусна инфекция, състоянието е средно тежко. Според коментари с корона вирус е и активен турист от града и пътешественик, посещавал преди години редица страни и дестинации.

       


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!