Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Джонсън планира да удвои разходите в държавните стимулиращи програми

Борис Джонсън, британски премиер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че обмисля да удвои държавните планове за увеличаване на публичните инвестиции и че би било грешка въвеждането на нови строги противоепидемични мерки и затваряне на бизнеса, тъй като страната се опитва да се възстанови от икономическия удар, нанесен от коронавируса.

Говорейки пред Times Radio, Джонсън заяви, че правителството ще продължава да помага на бизнеса за преодоляване на коронавирусната криза и разкри, че утре (вторник) ще обяви нов "голям план за просперитет".

Той посочи, че желае "рузвелтски подход" по отношение на икономиката на Великобритания, визирайки бившия президент на САЩ Франклин Д. Рузвелт, чиято програма "Нова сделка“ помогна на САЩ да се възстановят от Голямата депресия преди век.

Борис Джонсън отбеляза, че коронавирусната криза е била катастрофа за Обединеното кралство, но сега не е подходящият момент за разследване на предприетите погрешни стъпки.

"Това е катастрофа", заяви Джонсън пред Times Radio. "Искам да кажа, че това беше абсолютен кошмар за страната и страната премина през огромен шок".

Британският премиер обаче посочи, че това не е подходящият момент за разследване за справяне с кризата.

За своя старши съветник Доминик Къмингс той само каза: "Дом е изключителен".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна