Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зона за таланти" - актьорско предизвикателство за малки и големи

Университетският театър на Нов български университет стартира конкурс „Зона за таланти“. Актьорите от висшето училище предизвикват деца и родители да станат част от професионалната сцена. Могат да участват както деца в предучилищна възраст, така и гимназисти.

Конкурсът ще се проведе чрез изпращане на видеозаписи с изпълненията в две категории. В модула „Аз играя, ти гледаш!“ децата ще трябва да пресъздадат или разкажат любима басня, приказка или стихотворение. Ще могат да представят танц или любима песен. Във втората категория младите таланти ще имат нужда от помощта на възрастен. Темата „Моята баба разказва най-хубавата приказка!“ ще предизвика не само децата, но и техните родители, баби и дядовци, да се включат и заедно да разкажат любимата си приказка.

Доц. Възкресия Вихърова от Нов български университет посочи пред Радио София, че целта на този проект е да бъдат предизвикани децата да общуват както помежду си, така и със семействата си и с преподавателите.

Актьорите Кирил Милушев и Илиян Атанасов ще бъдат ментори на младите актьори по време на подготовката на видеата. В разнообразни работилници с децата ще работят и други известни български артисти.

Срокът за изпращане на видеозаписите е 3 август. Победителят ще бъде избран с гласуване.

Повече информация за конкурса можете да научите в интервюто на Лили Големинова с доц. Възкресия Вихърова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени