Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Онлайн обучението - предизвикателство пред децата със специални потребности

Снимка: УНИЦЕФ - България

Една пета от децата със специални образователни потребности, които са в системата на образованието, останаха извън образователния процес по време на дистанционното обучение, заяви пред Радио София Мария Янкова, директор „Образование“ в УНИЦЕФ-България:

"Дистанционното обучение доведе до допълнителни предизвикателства за тази група деца. Онлайн обучението изисква различни похвати, различна времева рамка, адаптация на материалите. При децата със специални потребности проличаха още по-големите пропуски, които са свързани с политиките за приобщаващо образование на всяко дете в училище. Видя се, че има нужда от адаптация на ресурси, от координиране на работата между всички специалисти."

УНИЦЕФ-България предлага съвместна платформа с Министерството на образованието и науката и Регионалните центрове за подкрепа на приобщаващото образование, която да обедини различните ресурси с цел облекчаване на специалистите при използването им. Платформата ще предлага и възможности за обучение на учителите. 

Повече за проблемите при дистанционното обучение на деца със специални образователни потребности и възможностите, които ще предложи новата платформа ще откриете в интервюто на Дарина Христова с Мария Янкова.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от

Най-четени