Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мими Николова - родена под щастлива звезда

Снимка: БНР

Звездата ѝ изгрява със „Замълчи, замълчи“. Песента към филма „Любимец 13“ е изпята от едно от момичетата от Хора на софийските девойки във време, в което и българската музика, и българското кино пишеха златните страници от историята си.

Името на Мими Николова е завинаги свързано с най-щастливите моменти на популярната българска песен.

"Мими е изпяла едни от най-трудните за изпълнение песни в българската естрада", казва за нея Здравко Петров.

На рождения си ден тя си спомня славни моменти и весели случки от дългата си кариера. Звездата на Мими Николова никога не е помръквала, но като че ли в последно време репутацията на българската естрада помръкна. Мнозина, помамени от лесните обещания за слава, се появиха и също толкова бързо изчезнаха от полезерението и паметта на слушателите.

На този фон кариерата на Мими Николова остава непомрачена от годините, вероятно защото освен да пее, тя умее да слуша, не спира да учи и е съхранила живото си любопиство към света, както ще се убедите от разговора с нея в рубриката "Главен герой".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от