Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Стайков бе на разпит в Софийската градска прокуратурата

Николай Стайков
Снимка: БГНЕС

Николай Стайков - авторът на интервюто с Илия Златанов, съсобственик на най-голямата фирма за производство на асансьори в България "Изамет", в което бизнесменът твърди, че с посредничеството на бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен като Петьо Еврото, е бил отнет бизнесът му, беше на разпит в Софийската градска прокуратурата.

Пред журналисти Николай Стайков от "Антикоруционния фонд" обясни, че разпитът е бил в рамките на образувана предварителна проверка след самосезиране на главния прокурор Иван Гешев.

"Това е много важен тест дали прокуратурата може да се саморазследва и затова ще следи изключително внимателно какво ще правят. Нямам големи очаквания точно поради неговите публични изказвания, но все пак не бива да пречим на хората в тази институция да си вършат работата", каза Стайков.

Той твърди, че думите на Златанов, че бизнесът му е бил отнет с активното участие на Петьо Петров, се потвърждавали от още няколко души, както и от SMS-и, които бизнесменът си е разменял с лицата, с които е контактувал.

 Репортаж на Силвия Великова можете да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна