Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Признаха Пенко Господинов за най-добър актьор на кинофестивал в Чили

Пенко Господинов
Снимка: Личен архив

Пенко Господинов получи награда за най-добър актьор от фестивала SFAAF (South Film and Arts Academy Festival) в Чили, съобщиха от НАТФИЗ.
Признанието идва за участието му във филма "Далеч от брега", който получи още 4 приза от 33-тото онлайн издание на базирания в Бургос кинофорум.

Фестивалът представя панорама с визуални произведения на изкуството от цял свят, които удостоява с награди в различни категории и жанрове.

Месечните носители на наградите в категории - кино, музикални видеоклипове, уеб сериали, театър, музика, реклама и фотография, се състезават за годишната награда, която ще се излъчва на живо в рамките на три последователни дни през август.

"Далеч от брега" е на режисьора Костадин Бонев, сценарият е на Никола Петков, Евгени Кузманов и Костадин Бонев. Ролите се изпълняват от Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Йоана Буковска-Давидова, Жорета Николова, Цветана Манева, Марий Росен, Антонио Димитриевски, Мая Новоселска, Луиза Григорова, Вела Петрова, Георги Къркеланов, Добрин Досев, Иван Петрушинов, Димитър Николов, Васил Дуев и др.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна