Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново Джулай морнинг с музика край моста в Бургас

Бургазлии посрещнат изгрева на плажната ивица.
Снимка: БТА

За девети път първото юлско утро ще бъде посрещнато с музика край бургаския мост. Всички мерки за безопасност ще бъдат спазени, увериха от общината в морския град.

11 са групите, които ще поддържат настроението до изгрева на слънцето. Началото на музикалния Джулай е в 20 часа, съобщи един от организаторите Марияна Добрева.

"На всички много ни е домъчняло за жива музика, така че очакваме нещо извънредно емоционално. Тази година абсолютно целенасочено с оглед на ситуацията решихме да поканим единствено и само бургаски групи. Бих желала да призова публиката и любителите на музиката - понеже няма как на пясъка да бъде обозначено точно кой къде да застава, просто спазва дистанция“.

Община Бургас осигурява събитието с охрана, спасители  и медик. Предвидени са мобилни тоалетни, мивки, както и диспенсъри с дезинфектанти.

Концерт за Джулай тази вечер ще има и на Корал, а след посрещането на първото юлско утро природозащитници се организират за мирно шествие на Алепу до така наречената подпорна стена на плажа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени