Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът „ФотоФабрика“ с изложби срещу насилието и пандемията

Снимка: ФотоФабрика

„Мemento Mori“ е наименованието на изложбата, с която се открива седмото поредно издание на фотографския фестивал ФотоФабрика в Двореца. В нея са събрани кадри от 18 български автори, работещи у нас и в чужбина. Фотографите приемат предизвикателството на ФотоФабрика да разкажат в кадри за безпрецедентните времена, в които живеем. 

Работите разказват с личния почерк на всеки фотограф за периода на извънредното положение, когато обективите гледаха и навън, но и навътре към собствените ни уголемени страхове, спрени планове и объркани надежди. В изложбата специално участие взема и световноизвестният фотограф Ървин Олаф, който гостува на ФотоФабрика през 2016. В рамките на Memento Mori той ексклузивно показва слайдшоу със свои работи от серията April Fool, 2020 (“Априлска шега, 2020”), създадени по време на Covid-19.

Фестивалът и тази година ще има традиционната външна изложба под наименованието „Любовта, без която можем“, представяща темата за домашното насилие от случаи в Армения, Перу и Нова Гвинея с фотографии на трима известни автори. 

Темата за насилието присъства в още една изложба в рамките на Фотофабрика. Това е изложбата „Палермо бокс ми“, с която ще бъде представена и книга на Фелия Барух. Фестивалът включва още фотомаратон и детска фотолаборатория, както и образователната програма кинофабрика.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени