Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радомир иска от МРРБ целево финансиране за реконструкцията на довеждащия водопровод

Авариите по довеждащия водопровод за последните 10 месеца са 47, а броят на скритите аварии дори не може да бъде установен с точност.
Снимка: Пресцентър Община Радомир

Кметът на Радомир Пламен Алексиев иска от МРРБ целево финансиране в размер на близо 7 млн. лева за реконструкцията на довеждащия водопровод от помпена станция "Опалово", съобщи общинският пресцентър.

До министерството е изпратено писмо, към което са приложени копия на разработения инвестиционен проект и количествено-стойностни сметки.

Реконструкцията на довеждащия водопровод е необходима заради непрекъснатите аварии по цялото трасе.

За последните 10 месеца те са 47, а броят на скритите аварии дори не може да бъде установен с точност.

Инженерните проучвания показват, че загубите от помпената станция до резервоар "Ниска зона" възлизат на 40 процента.

От пресцентъра на Общината уточняват, че още през февруари тази година кметът Пламен Алексиев е изпратил писма до министрите на околната среда и водите и на регионалното развитие и благоустройството, както и до областната управа в Перник и ВиК, в които ги алармира, че съществува сериозен риск за цялата водоснабдителна система на града.

В писмата си той отново е настоявал за спешни мерки от страна на ресорните министерства за извършването на авариен ремонт на довеждащия водопровод.

Сн. Пресцентър Община Радомир

Авариите по довеждащия водопровод за последните 10 месеца са 47, а броят на скритите аварии  дори не може да бъде установен с точност.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от