Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Иво Инджов: Размяната на есемеси не е самоцелна, ескалира напрежението

Иво Инджов
Снимка: Ани Петрова

Иван Гешев успя да се позиционира като трети връх на триъгълника преди епидемията от коронавируса да приспи политическия живот. Сега нещата се връщат на мястото си и се наблюдават интензивни престрелки в този триъгълник. Прави впечатление, че на мушката е президентът Румен Радев“. Това коментира пред БНР политологът доц. Иво Инджов, преподавател във Великотърновския университет.

Според него размяната на есемеси в триъгълника не е самоцелна, а ескалира напрежението.

Атаката срещу президентския съветник не е много добре изпипана. Очевидно се цели отклоняване от вниманието към премиера Бойко Борисов. Няма един сюжет. Такива комуникационни срещи – есемеси, чатове, аудиозаписи, се вкарват в масирана употреба и не знаем кое е истина и кое лъжа“.

По думите му, ако бизнесменът Васил Божков разполага с по-силни карти, може да провокира много сериозни въпроси от страна на политическите сили и гражданските движения.

В предаването „Нещо повече“ доц. Инджов допълни:

Управлението стои доста нестабилно през последните месеци. Като опизиционен фактор се позиционира президентът Румен Радев... БСП не може да мобилизира парламентарна подкрепа след себе си. Тя не може да генерира и от обществена подкрепа, защото страда от достоверност на посланията. БСП не знае каква партия да бъде. Извън парламента градската десница е опозиция с аргументирани критики, но трябва да излезе от руслото на това само да критикува прокуратурата и да иска съдебната реформа като единствената панацея“.

Очакванията на политолога са политическите сили и гражданските обединения да имат по-ясни и калибрирани послания какво искат в предизборния период.

Интервюто с доц. Иво Инджов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна