Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС прие доклада на Националното бюро за контрол на СРС за 2019 г.

СРС за над 3000 души за година

| обновено на 03.07.20 в 10:02
Снимка: БГНЕС

Със 122 гласа „за“, трима - „въздържал се“ и нито един против депутатите приеха без дебати доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за 2019 г.

В него се посочва, че за 3310 лица са използвани СРС-та, като в 260 случая е било за установяване на лица, за които е имало данни, че подготвят или са извършили тежко умишлено престъпление. 

В дневния ред на НС са два доклада за службите по сигурността. Единият доклад е на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, другият е отчет на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

Във времето за парламентарен контрол ще участват шестима министри. Николина Ангелкова ще даде информация относно мерките за подпомагане на туристическите агенции и туроператорите в летния сезон. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще отговаря на въпроси на БСП относно проведеното Националното външно оценяване по български език и литература за VII клас. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!