Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Върба: Ще правя ротации в последните три мача

Павел Върба
Снимка: sportal.bg

Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба заяви, че разградчани ще се стремят единствено към победа при гостуването на ЦСКА-София, въпреки че вече си осигуриха девета поредна шампионска титла.
"Всеки един мач с отборите от първата шестица е важен за нас, ще търсим максимума, за да видим и в какво състояние се намираме в момента. В мача с Локомотив Пловдив ни се получи всичко, играхме доста добре, направихме много добър мач и едва ли ще направим много промени, но някоя промяна може да има.


В мача с Локомотив всичко беше на наша страна, играхме в 9 мача вечерта, прекрасно време за футбол, прекрасен терен, срещу нас имаше отбор, който също се опита да играе футбол, ние бяхме много бързи, агресивни, офанзивни, всичко ни се получаваше и съм доволен, че изиграхме един добър мач", заяви той.

"ЦСКА е добър отбор с много добри изпълнители, цели се в местата в топ 3, има амбиции. Това е важен мач за тях след загубения финал за купата на България.

Въпреки това, ние ще играем на най-високо ниво и най-накрая да спечелим срещу тях в лигата. ЦСКА заслужава да играе в Европа. За нас този мач ще е проверка за това, което ни чака в Европа, ЦСКА е на равнището на някои отбори, които ще срещнем в Европа, ние ще дадем максимума от себе си и този мач е важен за нас", допълни Върба.

"Знаем силата на ЦСКА, добър отбор с добри изпълнители, следваме си нашите цели. Ще искаме да спечелим, и двата тима ще искат победата. Ще стане интересен мач и се надявам да победим ние". каза още той.
Той призна, че в оставащите три мача до края на сезона ще направи ротации в състава.

"Имаме широк и качествен кадър от футболисти, с които разполагаме, ще използваме мачовете за да играем в различни варианти, които да използваме и за следващия сезон. Почти няма време за подготовка между края на този и следващия сезон. Няма да играем с едни и същи футболисти, ще използваме максимално повече футболисти в тези два мача", добави той по повод предстоящите след мача с ЦСКА-София двубои срещу Левски и Славия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна