Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майката на Мохамед Абдулкадер отрича той да е участвал в бойни действия в Сирия

2
Снимка от Инстаграм профила на Мохамед Абдулкадер

Майката на 21-годишния Мохамед Абдулкадер, който бе обвинен в тероризъм зад граница, отрича той да е участвал в бойни действия в Сирия.

Синът ми не е терорист - категорична е майката на Мохамед Абдулкадер. Снимките, на които позира с оръжие, са от периода, в който семейството живее в Халеп. Мохамед е на 15 години, а майката подава молба до българското консулство да бъдат изведени от Сирия.

"Нищо няма, значи това са снимки на един тинейджър, който искаше да се покаже пред приятели. Едно дете, което е на 15 години, може ли да стреля, аз такова оръжие, което аз наистина не знам колко тежи, не знам какво е, толкова трудно излезахме от тази държава. Пристигнахме в България, записахме детето в училище, детето изобщо не иска да ходи натам. Искаме да си оправим живота. Аз, ако имах пари, ако беше терорист, ако беше това, в което всичко го обвиняват, нямаше да живея при сестра ми".

До този момент Анелия бе под карантина след завръщане на двамата от Турция. Най-голямата ѝ болка е, че не е успяла да подкрепи сина си в съда.

Спецсъдът остави в ареста бившия шампион по борба с мотива, че може да се укрие или извърши престъпление



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна