Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Юнайтед излезе 4-ти във Висшата лига след успех над Борнемут

Манчестър Юнайтед - Борнемут
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Юнайтед излезе на четвъртото място във временното класиране на Висшата лига по футбол, след като в среща от 33-ия кръг постигна категоричен домакински успех с 5:2 над Борнемут. 18-годишният Мейсън Грийнууд и португалецът Бруно Фернандеш отново бяха звездите в състава на "червените дяволи". Грийнууд наниза два гола във вратата на Аарън Рамсдейл, докато Фернандеш се отличи с гол и две асистенции. Другите две попадения за домакините отбелязаха Маркъс Рашфорд от дузпа и Антони Марсиал. За Борнемут точни бяха Джуниър Станислас и Джошуа Кинг от дузпа.

Гостите от южния бряг изненадващо поведоха в 15-ата минута, когато при първата си по-сериозна атака Станислас прокара топката между краката на Хари Магуайър и с прецизен удар от нищожен ъгъл записа първия си гол за сезона. В 29-ата минута обаче Манчестър Юнайтед изравни. Фернандеш намери Грийнууд, който с топовен изстрел с левия крак вкара за 1:1. В 35-ата минута Рашфорд направи обрата пълен, бидейки точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на бранител на Борнемут. Секунди преди почивката Марсиал реализира за 3:1 след много красиво фалцово изпълнение от границата на наказателното поле. Второто полувреме отново започна по-добре за Борнемут и "черешките" намалиха в 50-ата минута чрез Кинг, който се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на резервата Ерик Байи. Грийнууд възстанови преднината от два гола на Юнайтед в 54-тата минута, а 59-ата Фернандеш вкара за 5:2 директно от пряк свободен удар. В последния половин час играта продължи да бъде изключително открита, но нов гол по чудо не падна.

В другия мач, игран този следобед, Лестър записа първа победа след рестартирането на шампионата. Като домакин "лисиците" се наложиха с 3:0 над Кристъл Палас. И трите гола в мача паднаха след почивката, а техни автори станаха нападателите Келеши Ихеаначо и Джейми Варди на два пъти, съответно в  49-ата, 77-мата и 90-ата минута. За Варди това бяха голове 100 и 101 във Висшата лига.

С победата Лестър остава на трето място в класирането с 58 точки, докато Манчестър Юнайтед излезе четвърти с 55 точки. Кристъл Палас е на 13-о място с 42 точки, докато Борнемут е на 19-а позиция с 27 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна