Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Нинова: Правителството се провали в борбата с Covid-19

Здравните мерки във връзка с коронавируса у нас изглеждат малко нелогични, а мерките в областта на икономиката и на социалната политика са неадекватни. 

Това заяви в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова, която присъства на отчетно изборното събрание на общинската структура на партията.

„Когато бяха по-малко случаите на заразени, имаше драконовски мерки, които нанесоха тежък удар на икономиката и на социалната политика, а последиците ще ги берем наесен. Сега прави впечатление, че има повече заразени, мерките се освобождават, само коментирам, че изглеждат нелогично. Виждате, че нито мярката 60/40, нито кредитните линии, които са отворени за бизнеса и физическите лица, работят в полза на хората. Там правителството е в пълен провал“, коментира Корнелия Нинова.

Тя определи като "нелогично" разхлабването на ограничения на фона на увеличаващ се брой случаи на коронавирус в страната. Предприеманите от правителството мерки за икономическо подпомагане Нинова смята за "абсолютно неадекватни": 
По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че противоепидемичните мерки няма да бъдат допълнително затягани през юли и август, а ще се разчита на хората да се самоотграничават. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!