Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристите влизат в Гърция само през "Кулата"

| обновено на 05.07.20 в 17:02
Снимка: Слушател на БНР

Изискването туристите да влизат в Гърция само през "Кулата-Промахон", вече е задействано. Първоначално гръцките власти обявиха , че от утре, 6 юли, ще бъде преустановено преминаването на туристи  на всички гранични с България пунктове, освен „Кулата- Промахон“, но въведоха забраната с 10 часа по-рано

Към 17 ч. трафикът е относително спокоен. 

На изход към Гърция колоната от тежкотоварни автомобили е малко над 1 километър, но задръстване няма. Леките автомобили минават безпроблемно и в двете посоки. Очакването е утре сутринта трафикът от леки автомобили към Гърция рязко да се увеличи, тъй като преминаването им ще е възможно само на този граничен пункт. 

Заради нарастване броя на заразените с коронавирус у нас, в Сърбия и Румъния, гръцките здравни власти  масово правят PCR тестове на  границата, като проверяват и новите формуляри за локализация на пътници и персоналните QR кодове, което допълнително забавя придвижването. 

На затворения вече за туристи пункт „Маказа“ могат да преминават само собственици на имоти в Гърция, срещу представен документ за собственост.  

През всички гранични пунктове без проблем преминават сезонни работници. 

Тежкотоварните камиони могат да влизат към Гърция през „ Кулата“ и „ Капитан Петко войвода“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени