Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лувърът отново отваря за посетители

| обновено на 06.07.20 в 11:58
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Парижкият музей Лувър отново отваря врати за посетители. Санитарните мерки ще бъдат драстични, а посещенията ограничени. Лувърът беше затворен от първи март заради коронавируса.

Сини стрелки ще водят из залите на Лувъра първите му посетители след карантината. Персоналът е отрепетирал за деликатната задача да отвори отново прочутия музей. Билети се купуват онлайн за точно указан час, маските са задължителни. Гардеробът засега е затворен. Веднъж потеглили из залите, за посетителите няма да има ход назад, а пред загадъчната Мона Лиза ще стоят на големи разстояния.

Не всички отдели отварят от днес, това лято Лувърът ще остане и без многобройната си публика от Америка, Китай, Япония. Както каза пред в. "Монд" директорът Жан-Люк Мартинез, политиката на музея е съобразена със ситуацията и се насочва към близката и особено младата публика.Отварят любимите на парижаните сектори за антично и египетско изкуство, за децата са предвидени образователни визити. Очаквани са между 5-и 10000 посетители дневно - много далеч от обичайния поток в Лувъра, затова пък шанс да се разгледа музеят в спокойна обстановка. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна